Mi a Magyarországi Letelepedési Államkötvény Program?

    A Magyarország törvény alkotó testülete, a parlament „a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007. évi II. törvény”-t, a 2012. évi CCXX. törvény elfogadásával módosította.
A 2012. évi CCXX. törvény rendelkezik, és egyben szabályozza a nemzetgazdasági érdekből történő tartózkodási engedélyek kiadását. A törvény kimondja, hogy nemzetgazdasági érdeknek kell tekinteni, ha harmadik országbeli állampolgár igazolja, hogy ő, vagy a többségi tulajdonában álló gazdasági társaság legalább 300 000 euro névértékben rendelkezik a Magyar Állam által elismert vállalkozás által jegyzett, legalább ötéves futamidejű értékpapírral.
A törvény teljes szövegét a Tv_HU melléklet tartalmazza.

Miért érdemes kötvényt vásárolni?

    A program keretében egy egyszeri, 5 évre szóló államkötvénybe történő befektetéssel az befektető és családja korlátlan időtartamra szóló letelepedési engedélyt kaphat Magyarországon, mely biztosítja a szabad utazást a schengeni övezet területén. A program különlegessége a gyors és egyszerű ügyintézés, az általános igénylési folyamatokkal ellentétben.

Hungarian State Bond_logo